Cum să faceți față resentimentelor în căsătorie

Zicala celebră se referă la relații și se aplică tuturor aspectelor vieții. Relațiile sunt ca o sticlă spartă. Ele pot fi reparate odată ce sunt rupte, dar fisura nu va dispărea niciodată.” O relație angajată necesită îngrijire și atenție constantă. Dacă nu reușește să facă acest lucru, este mai probabil să devină plictisită sau indiferentă. Este mai rău atunci când se strecoară resentimentele. o căsătorie.

Înțelegerea diferenței dintre furie și ură este crucială. Deși acesta din urmă poate dura o perioadă, poate provoca frustrare, certuri și dezamăgire cu soțul/soția. Totul va fi uitat în curând și totul va reveni la normal. Dar resentimentele pot fi mai profund înrădăcinate în relații.

Resentimentele pot fi tratate printr-o înțelegere emoțională a situației și dorința de a lucra din greu pentru a găsi o soluție. Să examinăm ce poate face resentimentele unei relații cu Prachi Vaish (terapeut matrimonial și psiholog autorizat cu Consiliul de Reabilitare din India)

Ce cauzează resentimente într-o relație?

Este esențial să înțelegem motivele pentru care partenerul tău este supărător înainte de a ne da seama cum să ne ocupăm. Deși ar putea părea că relația ta a fost distrusă, acest lucru poate să nu fie adevărat.

Resentimentele pot apărea în multe feluri într-o relație. Unele sunt mai serioase și mai adânc înrădăcinate decât altele, dar totuși pot fi corectate printr-o comunicare mai bună. Să ne uităm la câteva dintre motivele resentimentelor și disprețului în căsătorie pentru a vă ajuta să înțelegeți de ce.

Nu lăsa trecutul să te doboare

Tu și partenerul tău veți face amândoi greșeli, așa cum este normal în orice relație. Resentimentul poate apărea și atunci când partenerii nu sunt capabili să-l ierte pe celălalt. Acest lucru poate duce la resentimente în cadrul unei relații.

Nu vă satisface nevoile sau dorințele

O temă comună este „Soțul meu mă supără pentru că este nefericit din punct de vedere sexual”. Vă așteptați să vă satisface nevoile atunci când împărțiți o casă cu cineva. Acest lucru vă va asigura că veți obține „fericirea de fiecare dată” despre care vorbiți. Va exista ostilitate dacă un partener simte că nevoile lui nu sunt satisfăcute sau complet ignorate.

Incompatibilitatea în căsătorie este o cauză principală a resentimentelor și disprețului

Jolene a spus că soțul ei este amar pentru mine pentru că crede că nu ne înțelegem bine. Economisește bani tot timpul și pur și simplu nu pot rezista unei vânzări bune. Deși părea că nu ar fi o problemă mare, atunci când luptele continuă să revină, se pare că abuzul verbal va pune capăt relației noastre”, a spus ea.

Studiile arată că incompatibilitatea este principalul motiv pentru care cuplurile ajung să divorțeze. Este puțin probabil să te înțelegi cu cineva care mănâncă carne dacă ești o persoană vegană sau spirituală.

O relație unilaterală

Pe măsură ce vă apropiați unul de celălalt, felul de iubire pe care îl aveți unul față de celălalt se schimbă. Intensitatea scade și există un sentiment mai mare de compasiune. Dacă se simte unilateral, va exista resentimente în căsătorie. Acest lucru nu înseamnă neapărat că o persoană este îndrăgostită de cealaltă chiar daca una din ele este pasionata de. Cu toate acestea, dacă există o lipsă de reciprocitate în relație, aceasta poate duce la resentimente.

Să-ți iei partenerul de bun

Este ușor să simți că lucrurile pe care le faci sunt „așteptate” de la partenerul tău și nu sunt apreciate. Acest lucru poate duce la un sentiment de iubire și apreciere nesinceră. Fac toate treburile, gătesc pentru el și mă asigur că își îndeplinește toate obligațiile. Toate acestea în timp ce lucrează. Meghan a spus că, în ciuda tuturor acestor lucruri, nu mi-a dat niciodată o singură afirmație. „Începe să simt că soțul meu este supărător față de mine, deși fac toate sacrificiile”, a spus Meghan.

Dacă te trezești că faci paralele între cauze și propria ta dinamică, ar trebui să te uiți la semnele de resentimente în cadrul unei relații pentru a te ajuta să înțelegi ce se întâmplă. Puteți rezolva problema mai rapid dacă o identificați din timp.

Resentimentele în căsătorie sunt practic adăpostirea de rea voință față de soțul tău de-a lungul timpului. Poate deveni atât de grav, încât chiar și prezența lor te face să te simți supărat și inconfortabil. Prachi afirmă că resentimentele sunt cauzate în primul rând de două lucruri: comunicarea greșită și un dezechilibru al așteptărilor.

Ea explică, de asemenea, diferența dintre furie și resentimente, care poate fi adesea confundată cu același lucru. „Mânia poate veni și pleacă, dar resentimentele rămâne. Ea spune că sub fiecare resentimente se află emoții adânc înrădăcinate.

Erorile cognitive joacă un rol semnificativ în acest sens. Problemele de comunicare joacă un rol important. S-ar putea să percepi unele lucruri pe care partenerul tău le spune într-un anumit mod și să creezi o situație în jurul lor. „Cealaltă persoană reacționează defensiv, sau chiar agresiv la emoția negativă pe care deja ai creat-o față de celălalt”, explică ea, adăugând că semnele de resentimente în căsătorie variază de la un bărbat la altul.

Dacă faci remarci sarcastice și folosești cuvinte sarcastice în căsnicia ta, poate provoca resentimente.

Când o relație de dragoste devine amară, totul se poate condimenta cu cateva, ceea ce a fost cândva miere și zahăr se poate transforma în ghimpi sau becați. Acest comportament poate fi bucurat atât de bărbați, cât și de femei. Ei folosesc cuvinte ghimpate și umor pentru a încerca să-și doboare partenerul. Dacă escalada într-o luptă în toată regula, așteptați-vă să auziți o mulțime de cuvinte dureroase de la soțul dvs.

Te complați cu un comportament pasiv-agresiv

Femeile afișează adesea acest semn non-verbal pentru a arăta resentimente în căsătorie. Femeile pot alege să se despartă de soțul lor sau să încerce să provoace. Chiar dacă femeile sunt mai predispuse să caute explicații decât bărbații, ar putea fi reticente în a cere una, mai ales dacă partenerul respinge problema. Prachi spune că atunci ei folosesc cuvinte și provoacă pentru a obține un răspuns. Aceasta duce la mai multă furie și toxicitate.

Tratamentul silențios și evitarea sunt un standard

Bărbații sunt mai predispuși să vadă asta. Bărbații sunt mai predispuși să acorde un tratament tăcut în căsniciile în care se simt lipsiți de respect. Femeile pot fi destul de conflictuale. Se vor retrage atunci când au o problemă, în timp ce femeile sunt mai înclinate să comunice și să facă conexiuni. Este posibil să observați, de asemenea, că soțul dvs. este supărător față de dvs. făcând glume inutile și comparându-vă. S-ar putea să fii jignit de comentariile lor despre prietenii sau soțiile soției tale.

Argumentarea ca mod de a trăi

Resentimentele în căsătorie se pot manifesta, de asemenea, ca argumente nesfârșite în cadrul relației. Partenerii plini de resentimente iubesc să se ceartă despre orice, de la probleme casnice până la decizii majore de viață. Confuz? Să explicăm. Deoarece pot avea doar conversații sincere unul cu celălalt, unii bărbați și femei vor în mod inconștient să lupte.

Ei stau departe unul de celălalt de cele mai multe ori. Se pot lupta, chiar dacă sunt într-o manieră toxică. “De fiecare dată când vorbim, devine o ceartă. Chiar și atunci când discutăm despre treburile casnice, se transformă într-o ceartă. Ieremia îl întreabă pe Ieremia despre căsnicia lui de un deceniu: “Soția mea este în mod clar supărată pe mine, cum pot să o rezolv?”

Te simți dezlegat dacă există resentimente în căsnicia ta

De-a lungul unei perioade de timp, devii atât de deconectat încât te comporți ca doi străini care trăiesc împreună. Acest lucru se întâmplă atunci când eviți confruntarea și îți păstrezi dezacordurile. Este posibil să-ți spui „Soțul meu este supărat”, dar este puțin probabil să vorbești vreodată despre asta.

Atât soțul, cât și soția, care preferă să evite să-și rezolve problemele, se vor simți mai puțin conectați unul cu celălalt. Nu există sărbători fericite, sărbători comune și nu există un sentiment de împlinire în modul în care îți gestionezi căsnicia nefericită. Toate acestea sunt semne ale resentimentelor conjugale.

Nu ai viață sexuală

Sexul este primul care suferă de probleme de relație. Este nevoie de efort pentru a menține o relație sănătoasă după ani de căsnicie. Pe măsură ce anii trec, cuplurile fericite devin mai conectate emoțional. Căsătoriile pline de resentimente sunt opusul.

Nu este posibil să te simți atras de partenerul tău, iar acest lucru crește probabilitatea ca unul dintre ei să caute satisfacție sexuală dincolo de căsătorie. Este dificil să menții atracția sexuală într-o căsătorie sau o relație de lungă durată. Dormitorul tău trebuie îngrijit, chiar și în cea mai fericită dintre relații. Dacă există resentimente constantă în căsătorie, aceasta poate afecta și capacitatea de a lucra la intimitatea fizică.

Ei uită tot ce este important pentru tine

Ei vor găsi orice scuză pentru a fi în afară de tine, fie că este vorba de date aniversare sau zile de naștere. Dacă numiți resentimente profunde față de soțul tău sau invers. Orice te face fericit nu îi va face încântați. S-a dus. În loc să te bucuri de bucuria de a împărtăși, există comentarii sarcastice care își bat joc de tot.

Deși pot părea la început buni, îți dai seama curând că există multă resentimente și critici constante în relație. Acest lucru ar putea indica o căsătorie fără dragoste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *